Blog

Segítség a bőröndök széles választékában való eligazodáshoz

2024.03.12 00:52

Segítség a bőröndök széles választékában való eligazodáshoz

A webáruházunkban megérkezve valószínűleg csak úgy kapkodtad a fejedet a bőröndök széles választéka láttán. Aggodalomra viszont semmi ok, hiszen a mai bejegyzésünkben egy kis útmutatást adunk a választáshoz.

Puha szövet vs. kemény fedeles bőröndök

A bőröndökből, legyen az akár egy kabin-, közepes vagy nagy bőrönd, manapság kétféle típus érhető el: a puha, szövet borítású és a kemény fedeles. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az előbbi például abban az esetben lehet praktikus, ha alacsony súlykorlát van megadva a repülőn. Az ilyen típusú poggyászok ugyanis átlagosan 3 kilót nyomnak.

De az sem utolsó szempont velük kapcsolatban, hogy sokkal jobban meg lehet őket tömni, mint a keményfedeles társaikat, habár a ruháid így valószínűleg gyűröttebbek lesznek majd a kelleténél. Továbbá a törékeny dolgok sem biztos, hogy épen maradnak bennük.

Ebből pedig már valószínűleg kitaláltad, hogy melyek a kemény fedeles bőröndök pozitívumai. A mi személyes kedvencünk ebből a típusból a Bontour fiatalos és stílusos Vertical sorozata, abból is a legnagyobb méret, a fekete 4 kerekű nagy bőrönd. Ebbe a kofferba ugyanis még a négyhetes utazásokra is bele lehet pakolni.

Kettő- vs. négykerekű bőröndök

Hogy a kettő vagy a négy kerekes verzió lesz-e számodra az ideális, azt leginkább az alapján tudod majd eldönteni, hogy magad után szeretnéd-e húzni, vagy magad mellett terelgetnéd inkább a bőröndöt.

Ezt azért lesz fontos átgondolnod, mert a két kerekű bőröndök esetén ugyan a kerekek a folyamatos, teljes súlyú terhelésre vannak kiképezve, a négy kerekű verziókat viszont úgy tervezték, hogy a helyes használat esetén az adott súly négyfelé oszlódjon el.

Abban az esetben pedig, ha te két keréken húzod őket, akkor a kerekek a húzáskor beragadhatnak vagy eltörhetnek, ami elég kellemetlen szituáció tud lenni, akár a reptéren, akár a szállodába menet történik.

Fogantyú mizéria

A fogantyú általában a bőröndök többségének az egyik leggyengébb pontja, ezért mindenképpen szerettünk volna rá kitérni a bejegyzésünkben.

Az a legideálisabb, ha egy olyanra esik a választásod, amelyik állítható magasságú és két rúddal csatlakozik a táskához. Akárhonnan is nézzük ugyanis, ezen van a táska teljes súlya, amikor cipeled. Arról nem is beszélve, hogy a reptéri dolgozók is ennél fogva mozgatják a táskákat, az esetek többségében nem a legkíméletesebben.

Mi a helyzet az árakat illetően?

A bőröndök árainak tekintetében a drágább jobb minőségű elv különösen érvényesül. Bár ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy vagyonokat kell költened egy táskára. Törekedj inkább az ár-érték arány figyelembevételére, amelyben például az általunk is forgalmazott Enrico Benetti bőröndök az élen járnak!

Most különösen megéri vásárolnod

Ugyan a nyaralási szezon még eléggé messze van, de különösen jól jársz, ha most rendeled meg tőlünk a leendő útitársadat. A webáruházunkban kapható bőröndök ugyanis, beleértve az akciós termékeket is, a tavaszi kuponnapok keretein belül 20% kedvezménnyel vásárolhatók meg.


A rendelésed véglegesítése előtt írd be a BOROND20 kuponkódot az erre dedikált mezőbe, és használd ki te is ezt a szuper akciót! Abban az esetben pedig, ha netán kérdéseid merülnének fel a termékeinket illetően, vagy segítségre szorulnál a rendelésed összeállításában, keress minket bátran az elérhetőségeinken!