Blog

Útmutató a nagy méretű bőröndbe való helytakarékos pakoláshoz

2024.05.27 20:53

Útmutató a nagy méretű bőröndbe való helytakarékos pakoláshoz

Hiába vásároltál a webáruházunk kínálatából egy nagy méretű bőröndöt, mégsem tudsz bele úgy pakolni, hogy a reptéren ne kelljen extra díjat fizetni? Akkor mindenképpen olvasd el a mai bejegyzésünket! Mutatunk ugyanis benne egy olyan, a szakértők által is elismert trükköt, amely segít helytakarékosnak maradni.

A kulcs a réteges pakolás

Erről a csomagolási trükkről több helyen is olvasni, mi is megosztjuk most veled a nagy titkot! A réteges pakolás lényegében annyit takar, hogy a legalsó réteget a nagy méretű bőröndben mindig a cipőknek, a nagyobb tárgyaknak, a neszesszernek és a sminkeknek, a középső sávot a ruhák nagy részének, míg a legfelső részt az öltönyöknek, a ruháknak, illetve a törölközőknek kell képeznie.

Annak érdekében pedig, hogy a ruhák a közép részben ne foglaljanak túl sok helyet, a hajtogatás helyett célszerű őket egy „gurigába” felcsavarni, amelyek egyébként egyúttal remek védelmet nyújtanak a törékeny vagy sérülékeny tárgyak számára is. Érdemes tehát a bőröndben ezeket is ide helyezni.

Hogy ebben mi a logika?

Nos, a neszesszert azért célszerű a táska aljába rakni, mivel ha kifolyik valami, akkor az így nem borítja majd be a ruháidat. A nehezebb tárgyak pedig gondoskodnak a bőrönd egyensúlyáról.

Ami pedig a cipőket illeti, remek helyet biztosítanak a zoknik számára, amellyel egyrészt maximalizálható a rendelkezésre álló hely, másrészt megvédhetőek a lábbelik a deformálódástól.

A könnyen gyűrődő ruhadaraboknak pedig azért kell a csomag tetejére kerülniük, mivel itt kímélhetők meg a leginkább a további gyűrődéstől, meghajlástól.

Tömd ki a réseket!

Bár az sem ideális, ha a nagy méretű bőröndöt telezsúfolod, ám az sem, ha több nagyobb üres helyet hagysz benne, mivel a ruhák így könnyebben meggyűrődhetnek az utazás során. Töltsd ki ezeket a lyukakat inkább fehérneművel, hogy minden a helyén maradjon!

Tudd biztonságban a laptopodat nagy méretű bőröndben!

Manapság kapható gurulós bőröndök legtöbbjében van egy külön párnázott rekesz a laptopnak. Na mármost, ha szeretnéd a sajátodat biztonságban tudni az út során, akkor mindenképpen ebbe érdemes elhelyezned.

Sőt, ezzel két legyet üthetsz egy csapásra, mivel így a laptoptartó táskát sem kell magaddal cipelned, ami nagy megkönnyebbülést jelent egy utazás során.

És ha már az elektronikai kütyüket emlegettük, nem mehetünk el szó nélkül amellett sem, hogy mennyire is idegesítő az, amikor összegabalyodnak a kábelek. Ha nem szeretnéd a nyaralás alatt a percekig tartó kibogozásukkal bajlódni, akkor tekerd rá őket egy WC-papír-gurigára, majd egy befőttes gumival szorítsd rá őket. Ezzel egyébként annak a veszélyét is minimalizálhatod, hogy megtörnek, és használhatatlanná válnak.

Remek nagy méretű bőröndöket tőlünk is beszerezhetsz

Reméljük, hogy a fentebb leírt tippek a hasznodra válnak majd, de mivel szeretünk teljes körű segítséget nyújtani, ezért úgy gondoltuk, hogy bejegyzés végén ajánlunk neked néhány modellt a termékeink közül.

Az egyik a rose gold színű Bontour Vertical nagy méretű bőrönd, amelyet 2-4 hetes utazásokhoz ajánlunk. Kemény, ütésálló ABS-ből készül, illetve négy darab 360 fokban finoman gördülő kerékkel van ellátva, amelynek köszönhetően rendkívül strapabíró és egyszerűen mozgatható.

A másik pedig a Travelite Kick Off óriási gurulós utazótáska, amely egyfajta átmenetet képez a hagyományos utazótáskák, illetve a modern bőröndök között. Mivel jóval könnyebb, mint egy hagyományos bőrönd, így sokkal egyszerűbb vele manőverezni, sőt még a tárolása is sokkal könnyebb.

Kérdés esetén keress bennünket bátran elérhetőségeinken!